Zeelucht maakt hongerig!

20070818202812_112dag 017LAUWERSOOG – Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal in Lauwersoog te kust en te keur. Wie graag wil proeven wat voor lekkers de Wadden- en Noordzee heeft te bieden, kan terecht in de centraal gelegen hal van de Visafslag. Hier zijn diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte harder, paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Op de traditionele vistafel vindt u talloze vissoorten uit de Wadden- en Noordzee!

In de centrale hal vind u op zaterdag 02 mei 2015 de vrijwilligers van het Visserijmuseum uit Zoutkamp, met een grote stand. Naast de promotie van het museum, geven de vrijwilligers een demonstratie nettenboeten en worden er overheerlijke Garnalentoastjes uitgedeeld.

Daarnaast zijn vier lokale restaurants, elk met hun eigen visspecialiteiten met een stand aanwezig. Deelnemende restaurants zijn Bowling en Restaurant Suyderoogh, Restaurant Raadsel van de Wadden, Beleef Lauwersoog en Waddengenot aan Zee. Bent u een echte schol liefhebber? Vrijwilligers van Stichting Promotie Lauwersoog bakken ze de hele dag bruin! De ambachtelijke slagerij Menno Hoekstra uit Anjum sluit de rij van heerlijkheden! Laat u verrassen in de Visafslag en kom vooral proeven!

De Dag van de Garnaal is op 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland!

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share