Wierumer Aek WL19 in bruikleen

LAUWERSOOG/MODDERGAT – De Wierumer Aek, de WL19 gaat in 2014 een nieuwe koers varen. De replica, gebouwd om de herinnering aan dit type vissersschip, de ramp van Moddergat in 1883 en de geschiedenis van de vissersdorpen levend te houden, wordt voor de komende vijf jaar in bruikleen gegeven aan Lauwersoog Water Events.

Het bestuur van de stichting It Fiskersskip voorkomt met deze stap dat de WL 19 op het droge geplaatst moet worden. Door daling van het aantal vrijwilligers en het ontbreken van een (hoofd)schipper dreigde de WL19 de functie van varend monument te verliezen.

De Wierumer Aek vormt een welkome aanvulling voor de vloot van Water Events. Naast de Silverwind en Störtebeker heeft Water Events ook de RIB Viking Endeavour en de RIB Viking Discovery in de vaart. Het vaargebied van de WL 19 blijft het Lauwersmeer en de Waddenzee.

De exploitatie van het schip komt in handen van Lauwersoog Water Events, het stichtingsbestuur behoudt de opdracht de instandhouding van de WL 19 te waarborgen.

NIKON DIGITAL CAMERA

Share