Werkzaamheden Lauwersom van start

lauwersomLAUWERSOOG – Lauwersom wordt een belevenisroute rond Lauwersoog. Er worden veilige en aantrekkelijke wandel- en fietspaden gerealiseerd. Het eerste deel van het pad dat aangelegd wordt, loopt over het gebied van Staatsbosbeheer midden door de natuurbelevenis. Ability is op maandag 5 januari jl. begonnen met de voorbereidingen.

De belevenisroute Lauwersom begint goed: SPELEN! Tegenover het parkeer-terrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden maakt Spereco eind maart een waterspeeltuin. Kinderen van alle leeftijden kunnen hun hart ophalen in de nieuw te bouwen educatieve waterspeeltuin. Er komt bijvoorbeeld een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waar-mee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen.

Samen bouwen
Op woensdagmiddag 25 maart kunnen kinderen meehelpen aan de bouw van de waterspeeltuin. Kinderen die op Lauwersoog wonen, worden persoon-lijk uitgenodigd en mogen vriendjes en vriendinnetjes meenemen. Daarnaast krijgen ook leerlingen van van de basis-scholen in Zoutkamp en Anjum een uitnodiging. Het belooft een leuke middag te worden waarbij de kinderen de handen uit de mouwen mogen steken en zelf de speeltuin mogen bouwen! De feestelijke opening van de speeltuin is op woensdagmiddag 8 april dus noteer dit alvast in de agenda.

Share