Waterspeeltuin in Lauwersoog feestelijk geopend (Video)

 071LAUWERSOOG – De belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd, Lauwersom, begint met: SPELEN! Tegenover het parkeerterrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden heeft gemeente De Marne een waterspeeltuin laten bouwen. Er is een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. De speeltuin is geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Na een korte speech van Wethouder Herwil van Gelder waarin onder andere de speeltuinbouwer Spereco werd bedankt, kwam geestige Lavica Zeemeerhix uit het Lauwersmeer. Zij opende samen met de 8 kinderen die op Lauwersoog wonen de educatieve waterspeeltuin, waarna de speeltuin ‘volstroomde’ met kinderen.

Lauwersom
062Gemeente De Marne is gestart met de uitvoering van het project Lauwersom, om wandel- en fietspaden op Lauwersoog veilig en aantrekkelijk te maken. Daarnaast treft de provincie ook verkeersmaatregelen aan de N361. Jaarlijks komen ongeveer een miljoen mensen naar Lauwersoog. Het verblijf duurt relatief kort en de bestedingen zijn laag. Bezoekers geven aan dat ze toeristische sfeer en een duidelijke inrichting van het gebied missen. Ook bewoners missen de verbinding vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven. Met de bouw van de waterspeeltuin is een start gemaakt in de uitvoering van het project. Komende tijd zal het vervolg van de route ook gerealiseerd worden, zo komt er een vlonderpad, veilige oversteken, zitjes en uitzichtpunten langs de route naar de haven. Het project Lauwersom wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en het Waddenfonds.

Meer foto’s en video op Westnieuws.nl

Share