Volop activiteiten in zomervakantie in NP Lauwersmeer

20110611-bosschuur-lauwersoog-007LAUWERSOOG – De hele zomervakantie valt er van alles te beleven in Nationaal Park Lauwersmeer. Het activiteitencentrum is in de vakantie elke dag (maandags gesloten) geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Iedere dag organiseert Staatsbosbeheer excursies en activiteiten voor jong en oud! Het totale activiteitenoverzicht is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/lauwersmeer onder het kopje activiteiten. Bijvoorbeeld deze leuke activiteiten speciaal voor kinderen:

Bloemenspeurtocht voor kinderen
Omdat de bloemen en planten volop staan te bloeien in het Lauwersmeergebied wordt er elke dinsdag een bloemenspeurtocht georganiseerd voor kinderen, maar kan ook leuk zijn voor volwassenen. Kun jij aan de hand van een speurboekje alle bloemen en planten vinden? Deze middag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De kosten zijn € 3,00 per kind. Tip: Neem je fotocamera mee!

Insectenhotel maken
Elke vrijdagmiddag kunnen kinderen langskomen om een insectenhotel te maken. Daarmee geef je allerlei nuttige insecten een fijne plek om te schuilen. Je maakt er bijvoorbeeld bijen, vlinders en lieveheersbeestjes erg blij mee. Deze middag begint om 13:30 uur en duurt tot 16:30 uur. De kosten zijn € 5,00 per insectenhotel.

Huttenbouwbos
Wanneer het activiteitencentrum is geopend, brandt buiten het kampvuur. Iedereen is welkom! Voor informatie over het NP Lauwersmeer, om lekker even te picknicken of om te starten met een stevige wandeling. Voor de kinderen is het huttenbouwbos geopend.

Share