Visserijloods op het Waddenkwartier!

LAUWERSOOG – Een mooi uitgevoerde ‘werkloods’ als ontmoetingsruimte en werkplek, voor vissers en hun gasten in de haven van Lauwersoog. De plek waar het publiek kan opstappen voor een excursie met historische vissersvaartuigen, eigentijdse viskotters, waar proeverijen of demonstraties zijn, of waar je op stapt om samen met de vissers op het wad of op het Lauwersmeer aan het werk te gaan: een ‘open werkplaats’.

Afgelopen week hebben Stichting Geïntegreerde Visserij en de gemeente De Marne de gebruiksovereenkomst getekend voor de plek Visserijloods op het Waddenkwartier in Lauwersoog. De heer KP. Dankert, voorzitter van de Stichting, zei – met enige trots – zeer blij te zijn met deze plek op de haven van Lauwersoog: “Ik weet geen betere plek waar de verbinding tussen de visserij en toerisme kan plaatsvinden dan hier”. Ook wethouder Van Gelder is gelukkig met de komst van de Visserijloods op het Waddenkwartier. “Dit wordt een plek waar op een laagdrempelige manier contact is tussen publiek, vissers en hun cultuur en waar kennis van de visserij en visproducten aan geïnteresseerde streekbewoners en toeristen wordt overgedragen”.

Samenwerking
De Visserijloods is een samenwerking tussen de Stichting Geïntegreerde Visserij, de Waddenvereniging, Groningen Seaport en Het Van Hal Instituut. De Visserijloods en is onderdeel van de tijdelijke invulling van het Waddenkwartier.

Liefhebbers Wad
Het Waddenkwartier is een nieuwe plek in de haven van Lauwersoog voor liefhebbers van het Wad en het Lauwersmeer. Er is een informatiepaviljoen, het HIP, met film, beeld en geluid over dit uitzonderlijke gebied en de activiteiten in de omgeving. Onder het genot van biologisch ijs, taart en koffie bij MEER is het met uitzicht over het water heerlijk ontspannen, terwijl de kids kunnen vliegeren. In de Visserijloods is alles te vinden over duurzaam vissen op het wad. Er zijn fietsen te huur om de omgeving te verkennen. Ook is het Waddenkwartier met de Ticketoffice het vertrekpunt voor wadlopen en zeehondenvaartochten. Het Waddenkwartier is volop in ontwikkeling.

14-06-05-ondertekening

Share