Veel overleg, een strak draaiboek en vele afspraken

IMG-20150326-WA0016LAUWERSOOG – Bijna 30 duizend bezoekers, 300 vrijwilligers, bijna 200 standhouders en diverse activiteiten, dat is de Dag van de Garnaal op Lauwersoog. Hoe begeleid je dit alles in goede banen? Hoe kunnen we de toestroom van autoverkeer snel en bovenal veilig verwerken? Dit vergt veel overleg, een strak draaiboek en vele afspraken met diverse partijen. Afgelopen week heeft een delegatie van het bestuur overleg gehad met wijkagent Marten Donkerbroek.

Op de Dag van de Garnaal op zaterdag 02 mei zal maar liefst 21 verkeersbegeleiders actief zijn en u naar uw parkeerplaats wijzen. Ook zijn acht politieagenten aanwezig om alles in goede banen te leiden. Op de haven zijn drie grote parkeerplaatsen, op loopafstand van het evenemententrein. Een pendeldienst is daardoor overbodig. Ook is er een speciale invalidenparkeerplaats ingericht. Alles wordt goed aangegeven met borden.

Komt u met de auto? Volg dan de aanwijzingen op van onze verkeersbegeleiders. Parkeer uw auto uitsluitend in de aangegeven parkeervakken. Langs de wegen geldt een algemeen parkeerverbod!

De Dag van de Garnaal is op 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share