Stichting SOS Dolfijn: Hulp aan walvisachtigen in nood

IMG_9670LAUWERSOOG – Voel aan de tanden van een dolfijn of neem plaats in de dolfijnambulance bij stichting SOS Dolfijn. SOS Dolfijn is een kennis- en opvangcentrum voor walvisachtigen in de Noordzee. Ze bieden hulp aan walvisachtigen in nood in Nederland en omringende landen. Onderdeel van hun hulp is opvang en rehabilitatie van bruinvissen en dolfijnen in hun specialistische opvangcentrum te Harderwijk. Daarbij zetten zij zich in voor de bescherming van walvisachtigen in de Noordzee d.m.v. onderzoek, educatieve activiteiten en maatschappelijke actie.

Kom zaterdag 02 mei langs op de Dag van de Garnaal in Lauwersoog bij hun stand en leer alles over walvissen in onze zee. De Dag van de Garnaal is aanstaande zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met tienduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share