Stichting Promotie Lauwersoog blikt terug op 2014

20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 155HEERENVEEN – Vrijdag 19 december was het hele bestuur en partners van Stichting Promotie Lauwersoog op uitnodiging van een relatie te gast in het stadion van SC Heerenveen. Na een heerlijke stamppotmaaltijd was het tijd voor de wedstrijd. Op het veld stond Heerenveen recht tegenover ADO Den Haag. Hoewel de mannen van Heerenveen de bovenliggende partij waren, kwam het niet tot scoren. De eindstand bleef dan ook 0-0. Het werd een gezellig samenzijn, en een fijne manier om het jaar af te sluiten en even terug te blikken naar het afgelopen jaar.

Terugblik
2014 is een druk en bewogen jaar geweest voor het bestuur van Stichting Promotie Lauwersoog. Het jaar begon met de lancering van een nieuwe website (www.promotielauwersoog.nl) en drukke voorbereidingen van het Visserij Symposium en de Dag van de Garnaal, welke gehouden zou worden in het weekend van 12 en 13 september. Ruim 300 vrijwilligers, meer dan honderd marktkraamhouders, ruim 40 standhouders, verse vismarkt, shantykoren festival, demonstraties van de KNRM en brandweer Zoutkamp, reuzenrad, rommelmarkt, 21 verkeerbegeleiders en diverse historische schepen te bezichtigen in de haven, alles was tot in de puntjes geregeld.

Brand
Hoe anders dan verwacht kan het lopen! Drie dagen voor aanvang van de festiviteiten brak een grote brand uit in het pand van Sterkenburg Vis. Hierbij ging een groot deel van het bedrijf verloren. Ten gevolge van de brand ontstond een ravage op het haventerrein en werd unaniem besloten om de festiviteiten af te lasten. De dagen daarna werd het bestuur van Stichting Promotie Lauwersoog en familie Sterkenburg overspoeld met warme steunbetuigingen en medeleven. Hiervoor heel veel dank, het heeft ons goed gedaan.

Symposium
Gesterkt door al het medeleven werd na de brand al snel de draad weer opgepakt. Het Symposium werd verplaatst naar vrijdag 31 oktober 2014. Ruim 100 mensen uit de garnalen sector waren aanwezig op het Symposium “Dag van de Garnaal” op de haven van Lauwersoog. Voor het symposium waren vertegenwoordigers van de aanvoersector, de visverwerkende bedrijven, de toeleverende bedrijven, handelaren transport en retail in de garnalenvisserij en onderwijs- en onderzoeksinstellingen en de overheden uitgenodigd. Het werd een zeer geslaagde dag waarbij informatie, innovaties en ideeën voor verdere samenwerkingsgebieden werden gedeeld.

Kleine Dag van de Garnaal
Ook werd nog een kleine varriant gehouden, onder de naam “Kleine Dag van de Garnaal”. Deze werd georganiseerd op zaterdag 29 november 2014 in de Visafslag. Na alles wat er is gebeurd, toch nog wat organiseren voor het grote publiek, dat was de drijfveer voor de stichting. En met succes! Rond 10.000 bezoekers kwamen naar de haven, de verse vis was bijna niet aan te slepen. Op deze promotie dag was er een rommelmarkt, verse vismarkt, Zeemanskoor Lauwersoog, de slager, de bakker, en nog veel meer… Ook kwam Sinterklaas nog langs met zijn Pieten. Een geweldige dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Dag van de Garnaal: 02 mei 2015
De grote dag van de Garnaal is verplaatst naar zaterdag 02 mei 2015, van 10.00 tot 17.00 uur. Bijna alle standhouders en vrijwilligers, welke we hebben moeten afzeggen, hebben aangegeven ook op 02 mei 2015 weer klaar te staan in de haven van Lauwersoog. Maar ook hebben we spontane aanmeldingen er bij gekregen. We hopen op mooi weer en een groot publiek in Lauwersoog. Iedereen is welkom.

Fijne feestdagen
Het bestuur van Stichting Promotie Lauwersoog wil u langs deze weg graag onvergetelijke kerstdagen en een voorspoedig 2015 wensen! Wij blikken terug op een enerverend jaar vol inspirerende, vernieuwende en succesvolle activiteiten, met hoogte en diepte punten. Grote dank en waardering gaat uit naar alle partijen en personen die in 2014 hun steun hebben betuigt, hulp hebben geboden, of deel hebben genomen aan onze activiteiten. Het bestuur kijkt ernaar uit u tijdens een van onze toekomstige activiteiten opnieuw te mogen begroeten.

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar!

Stichting Promotie Lauwersoog

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Kleine foto-impressie van Heerenveen-AOD Den Haag:

20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 059 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 097 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 098 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 102 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 121 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 128 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 130 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 155 20141219 JB Heerenveen Ado Den haag 158

Share