NAM; “Kom van alles te weten over aardgas”

20131101 JB gasboringLAUWERSOOG – Op zaterdag 02 mei tijdens de Dag van de Garnaal is ook de Nederlandse Aardolie Maatschappij BV, kortweg NAM aanwezig met een stand. Bezoekers kunnen vragen stellen maar ook van alles te weten komen over aardgas in de breedste zin van het woord. Aardgas speelt een belangrijke rol in Nederland. Met aardgas verwarmen we onze woonkamers, koken we onze aardappelen en verwarmen we ons kraanwater. Maar gas wordt in de industrie en in de tuinbouw ook gebruikt als brandstof, en het wordt ingezet voor de opwekking van elektriciteit.

Daarom vormt aardgas samen met zon en wind de duurzame bron van energie. Maar bovenal is aardgas de schoonste fossiele brandstof. In vergelijking met andere fossiele brandstoffen levert het de meeste energie, met de minste CO2-uitstoot. En bij verbranding komt geen fijnstof vrij, zoals bijvoorbeeld bij kolen.

De Dag van de Garnaal is op 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met ruim tienduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland!

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share