Marte Röling opent expositie Eb & Vloed

20150206 JB expositie Eb en Vloed_04LAUWERSOOG – Zaterdagmorgen werd de nieuwe expositie van Het Informatie Paviljoen (HIP) op Lauwersoog geopend door Marte Röling. Het thema van de expositie is “Eb en Vloed” en bevat 57 werken van 12 verschillende kunstenaars. De opening werd bijgewoond door de Commissaris van de Koning Max van den Berg, Burgemeester Koos Wiersma, Wethouders Kor Berghuis en Mariette de Visser en vele genodigden.

Marte Röling
De opening werd verricht door kunstenares en actrice Marte Röling uit Uithuizen. Marte is geboren in het jaar 1939 in Amsterdam als tweede kind. Haar ouders waren beiden kunstenaar. Ze volgde vanaf haar zestiende jaar een opleiding tekenen en schilderen aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam. Vanaf 1959 exposeerde zij in Europa en de Verenigde Staten. Ze is bekend om haar grote schilderijen en sculpturen. Ze ontvang in haar carrière meerdere onderscheidingen waaronder Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw en de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap verbonden aan de Huisorde van Oranje.

Kunsthandelaar Thom Mercuur heeft de wens om in de havenkom van Lauwersoog een nieuw museum te realiseren. De eerste tekeningen zijn al klaar, het zal een rond gebouw worden op palen boven het water. De tijd zal het leren of er voldoende draagvlak en financiële middelen zijn om dit museum te realiseren. In een nieuw te realiseren museum zal dan het werk van 52 verschillende kunstenaars komen te hangen. De expositie in het HIP is hierop alvast een voorproefje.

Bezoeker van HIP kunnen tot zondag 31 maart 2015 komen genieten van de collectie.

Meer foto’s op www.westnieuws.nl 

Share