Kom ook naar KNRM Reddingbootdag op Lauwersoog!

Lauwersoog_poster_A3_2015LAUWERSOOG – Op zaterdag 2 mei organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op 45 locaties. Dé dag om actief kennis te maken met het reddingwerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Ook op het station Lauwersoog staan de vrijwilligers klaar om u te ontvangen. Beleef het mee!

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk, het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.300 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Al 190 jaar lang.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. En voor die mensen is de Nationale Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers van station Lauwersoog op 2 mei alles uit de kast. Spectaculaire demonstraties van de reddingboten met de jetski’s van de Lifeguards, in de middag een demonstratie met de SAR helikopter, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: jong en oud mogen, net als een echte redder, mee op de reddingboot. 2 mei is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en om in te schrijven als nieuwe donateur. Dit jaar valt de reddingbootdag samen met de Dag van de Garnaal, dat betekent voor jong en oud nog meer vertier een dag om niet te missen.

“Donateur? Meevaren!
Meevaren? Donateur worden!”

Reddingbootdag duurt van 10.00 tot 16.00 uur en wordt naast Lauwersoog, in 45 plaatsen langs de Noordzeekust, de Zuid- Hollandse en Zeeuwse wateren en aan het IJsselmeer gehouden. Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Share