KNRM en helikopterspektakel op de Dag van de Garnaal

20150121 JB Stichting Promotie Lauwersoog - KNRMLAUWERSOOG – Dit jaar wordt de drukste landelijke Reddingsbootdag verwacht in Lauwersoog. Op 02 mei 2015 valt dit namelijk samen met de Dag van de Garnaal, beide gehouden in de haven van Lauwersoog. Deze dag worden zo’n 30 duizend bezoekers verwacht op Lauwersoog. De reddingsdienst pakt groots uit en is aanwezig met diverse reddingsboten.

Foto eigendom KNRM_DSC7900De Annie Jacoba Visser en de Palace Noordwijk varen van 10.00 tot 17.00 uur vanaf de steiger bij het KNRM reddingsstation en zijn uitsluitend toegankelijk voor bestaande en nieuwe donateurs. Het KNRM gebouw is niet open voor publiek. Aan de steiger in de haven van Lauwersoog liggen de voormalige reddingsboten zoals de Insulinde, Suzanna, De Gebr. Luden en de Dr. Ir. S.L. Louwes. Deze boten zijn voor iedereen toegankelijk en maken de hele dag rondvaarten op de Waddenzee. Per keer mogen er twaalf gasten aan boord en het gebruik van zwemvest is verplicht.

Sar helikopterOp uitnodiging van de KNRM Lauwersoog komt op zaterdag 02 mei ook een nieuwe Search and Rescue helikopter naar de haven van Lauwersoog. Er is tweemaal een demonstratie te zien vanaf de waterkant van de KNRM. ‘s Morgens om 11 uur met de KNRM lifeguards en in de loop van de middag wordt de nieuwe SAR helikopter boven de haven verwacht. De helikopter zal een redding uitvoeren van een persoon te water. Mis dit niet, wees bijtijds aanwezig op Lauwersoog. Tevens is de KNRM aanwezig met een stand voor promotie en uitleg.

De Landelijke Reddingsbootdag: De dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM, een belevenis voor jong en oud. Kortom: Een dag om niet te missen! De vrijwilligers van station Lauwersoog verwelkomen u van harte op zaterdag 02 mei 2015 van 10.00 – 17.00 uur in de haven van Lauwersoog.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share