Geslaagd paasweekend op het Waddenkwartier

IMG_20150406_124347LAUWERSOOG – Het Waddenkwartier op Lauwersoog heeft een geslaagd paasweekend achter de rug. Een wollige stoet van pasgeboren lammetjes trok op Tweede Paasdag naar de haven tijdens de eerste editie van Lammetjesdag Lauwersoog. In een overdekte tent trokken de schapen en hun kroost veel bekijks. Maar er was meer te doen. In het Kids Wadlab in de Visserijloods fabriceerden de kinderen samen met kunstenares Maria Koijck een verzamelpunt voor zwerfafval.

Lammetjesdag was gelijk ook de De kick-off van ‘Wad about plastic’, een campagne omtrent zwerfafval. ‘Wad about Plastic’ vestigt de aandacht op de plastic soep in het Waddengebied. Lokale ondernemers, bewoners, visserij, KIMO (Fishing for Litter) en natuur- en milieuorganisaties organiseren dit jaar tal van evenementen en acties in de haven van Lauwersoog, waarbij plastic (zwerf)afval wordt ingezameld. De grande finale van de campagne vindt plaats tijdens een cultureel havenfestival van 12 t/m 14 juni, tijdens de UNESCO Werelderfgoeddagen. Het programma wordt begin mei bekend gemaakt.

Plastic Garnaal Maria Koijck
De Groninger kunstenares Maria Koijck bouwt samen met bezoekers, scholieren en bewoners een torenhoge garnaal van afvalplastic. De materialen worden verzameld op en rond het Wad en via het Fishing for Litter-programma van KIMO. Op vrijdag 12 juni krijgt het kunstwerk een bestemming in het Waddenkwartier. Met buurtbewoners bouwde Koijck in 2010 een drijvende zwaan van petflessen en sindsdien wijdt ze vrijwel al haar werk aan community art-projecten rond zwerfafval. Koijck is actief in de VS, in Afrika en Zuid-Amerika en dus nu op Lauwersoog.

Meer foto’s op Westnieuws.nl 

Share