Garnalenvissers heten u welkom!

DSC09426LAUWERSOOG – Zaterdag 06 mei van 10.00 tot 17.00 uur heet bijna de hele maritieme sector u welkom op Lauwersoog. Tijdens de Dag van de Garnaal is er van alles te zien, te horen, te proeven, te ervaren en te leren op het gebied van traditionele en moderne (garnalen) visserij. Zo worden er de hele dag rondvaarten gemaakt op de Waddenzee met diverse garnalenkotters. De vissers heten u van harte welkom om een uniek kijkje te nemen. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen over de garnalen visserij.

20140612 JB Lauwersoog 088Eigenlijk kunt u tijdens de Dag van de Garnaal het hele proces volgen van de vangst op zee, de verwerking en veiling in de visafslag, tot aan de delicatesse voor de consument. In de visafslag wordt door medewerkers van het visserijmuseum Zoutkamp demonstraties garnalenpellen en visbakken gegeven. Daarnaast zijn garnalen en verse schol verkrijgbaar in de stand van Stichting Promotie Lauwersoog. Laat u verrassen in de Visafslag en kom vooral proeven!

20140612 JB Lauwersoog 085Maar natuurlijk is er veel meer op vis gebied. Bij Sterkenburg Vis kunt u terecht voor alle soorten verse vis. U kunt hier terecht voor verse vis, kibbeling, haring en overheerlijke vlam zalm! Ook de palingroker zal niet ontbreken. Kom langs en geniet van al het lekkers wat de Wadden- en Noordzee heeft te bieden.

Share