Dag van de Garnaal: Voorbereidingen in volle gang!

Dag van de Garnaal 2017

LAUWERSOOG – De voorbereidingen van de Dag van de Garnaal op Lauwersoog zijn weer in volle gang. De Dag van de Garnaal vindt eens in de twee jaar plaats op de haven van Lauwersoog. Deze dag vindt komend jaar plaats op zaterdag 11 mei 2019 van 10.00 tot 17.00 uur, gelijktijdig met de reddingbootdag van de KNRM. Dit jaar is dat extra bijzonder omdat tegelijkertijd het 50-jarig bestaan van Lauwersoog wordt gevierd.

Het dorp en haven zijn na 1969 ontstaan, na de indijking van de Lauwerszee tot het Lauwersmeer. Lauwersoog is een echte vissershaven, met vissersboten, visafslag, visrestaurants maar het is ook de toegangspoort naar de Waddeneilanden en de Waddenzee. Het dorp en de haven zijn zeer geliefd bij dagjesmensen, ook vanwege de mogelijkheden om verse vis te eten.

De Dag van de Garnaal is bijzonder populair bij het publiek. Tijdens eerdere edities van de Dag van de Garnaal mochten wij ruim 30.000 bezoekers ontvangen. De bezoekers aan de haven worden getrakteerd op muziek, zang, dans, kunst, culinaire hoogstandjes, markten, cultuur en sportieve activiteiten. En dat in een decor van een moderne visserij- en recreatiehaven.

Ook op 11 mei is er weer een complete verse vismarkt, grote braderie, vele oude ambachten, shantykoren festival, rondvaarten op garnalenkotters en nog veel meer. Gelijktijdig is op 11 mei ook de landelijke reddingbootdag. Donateurs van de KNRM kunnen gratis mee varen op de snelle reddingsboten. Natuurlijk staat op deze dag de visserij centraal. U kunt een beeld krijgen van hoe duurzaam en milieubewust de vissers hun vangst doen, tot de verwerking van de verse garnalen en vis.

Entree is geheel gratis, tevens is er een gratis pendeldienst met taxibusjes van en naar de parkeerplaatsen, zodat niemand ver hoeft te lopen. Dit alles en nog veel meer op zaterdag 11 mei 2019 in de haven van Lauwersoog. Een dagje uit voor het hele gezin.

Share