“Dag van de Garnaal” 2015

zal-051-1024x680LAUWERSOOG – Op zaterdag 02 mei 2015 organiseert de Stichting Promotie Lauwersoog de “Dag van de Garnaal”. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op zaterdag 02 mei 2015 op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, reuzenrad, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival met o.a.

  • De Admiraliteitssjongers uit Dokkum
  • De Magellan Singers uit Delfzijl
  • Het Zeemanskoor Lauwersoog
  • Shantykoor “Aan lager Wal” Hurdegaryp

Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte harder, paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend.Verder op deze dag is er een bezichtiging van Kotters, vis bakken, verse vis verkoop, etc.

Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Alsof de Dag van de Garnaal op zich niet voldoende smakelijk en gezond vertier biedt wordt op het haventerrein een grote braderie gehouden. Genoeg gezelligheid voor de hele dag.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share