Brandweer oefent realistisch in Marnehuizen

20140930 JB Brandweer oefent realistisch in Marnehuizen (8)LAUWERSOOG – Brandweerkorpsen van clusters Westerkwartier en ’t Hogeland, bestaande uit de posten Grootegast, Leek, Marum, Oldehove, Zuidhorn, Baflo, Bedum, Ten Boer, Wehe den Hoord, Winsum en Zoutkamp West-Groningen hebben afgelopen week een grote oefening gehouden op de Willem Lodewijk van Nassaukazerne in het oefendorp Marnehuizen. Het dorp telt ruim 130 objecten waaronder een groot aantal huizen, een stuk spoorweg met een station, een gemeentehuis, bank, supermarkt, tankstation, loodsen en een ondergronds rioolstelsel. Militairen kunnen in het oefendorp realistisch trainen maar dat geld ook voor de brandweer.

In het dorp werden van maandag tot vrijdag op 6 verschillende locaties oefening gehouden. In carrousel konden de 180 deelnemende brandweermensen op die manier van de ene oefening naar de andere, zodat alle korpsleden alles mee konden maken. Zo was een auto aangereden door een trein, een brand in het café, een luchtballon geland op een woning, slachtoffers bekend onder puin na een aardbeving, een explosie met gewonden en een forse aanrijding met een bus.

Voor de brandweerlieden van werd de tweejaarlijkse ‘manschappenweek’ zeer leerzaam. Westnieuws.nl was deze week aanwezig voor een kijkje bij deze oefening. Onze dank gaat uit naar de brandweer voor de gastvrijheid en voor het exclusieve kijkje op deze unieke locatie.

Meer foto’s op www.westnieuws.nl 

© Video: Martin Nuver 

Share