Activiteiten in de voorjaarsvakantie in NP Lauwersmeer

20110611-bosschuur-lauwersoog-007LAUWERSOOG – In de voorjaarsvakantie valt er weer veel te beleven in Nationaal Park Lauwersmeer. Het activiteitencentrum dat in de vakantie van dinsdag tot en met zondag van 11:00 tot 17:00 uur geopend is, organiseert elke dag volop excursies en activiteiten, voor jong en oud!

Hier een paar uitgelicht
Op dinsdag 24 februari staat weer de bekende ‘spoedcursus boswachter’ op het programma. Dit is voor kinderen die het leuk lijkt om later boswachter te worden. Nadat er een stevige wandeling is gemaakt met onderweg leren en ontdekken over de natuur maak je kennis met het boswachterswerk. Na afloop krijgt iedereen een echt Boswachtersdiploma! Deze spoedcursus word gehouden van 14:00 tot 16:00 uur. Kosten bedragen € 6,50.

Zondag 1 maart wordt de laatste roofvogelexcursie gehouden van deze winter. Nationaal Park Lauwersmeer is een prima plek om roofvogels te spotten. In de winter leven in het gebied roofvogels zoals zeearend, blauwe kiekendief, havik, sperwer en buizerd. Wandel met de boswachter naar de uitkijktoren in het Ballastplaatbos voor een geweldig uitzicht. Bij terugkomst in het centrum is er warme chocolademelk met koek. Start 10:00 uur vanuit het activiteitencentrum aan De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog. Kosten bedragen € 6,50 (tot 16 jaar € 2,50).

Wanneer het activiteitencentrum is geopend, brandt de kachel. Iedereen is welkom! Voor informatie over het NP Lauwersmeer of om lekker op te warmen bij de kachel met een kop warme chocolademelk. Voor de kinderen is het huttenbouwbos geopend. En buiten mag je een vuurtje stoken in de vuurstookplaats. Op zondag 1 maart houdt de boswachter ook nog eens zijn vogelpraatje. De entree is gratis!

Het hele activiteitenoverzicht is ook te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/lauwersmeer onder het kopje activiteiten.

Share