Wadloopseizoen start tijdens de Dag van de Garnaal

20130702 JB Wadlopen 014LAUWERSOOG – Stichting Wadloopcentrum Pieterburen (met kantoor in Lauwersoog) start op 2 mei haar wadloopseizoen 2015 vanuit Lauwersoog. Die dag gaan ongeveer 120 deelnemers een tocht maken naar Schiermonnikoog. Ze vertrekken vanuit Lauwersoog met ms Boschwad. De eerste groep stapt van boord op de Brakzandplaat en loopt in 3,5 uur naar Schier; de andere groep vaart door en loopt vanaf het Weststrand naar Schier in ong. 2 uur. Er kunnen nog 5 mensen mee. Bel 0595-528300.

Iedereen heeft wel eens van wadlopen gehoord, maar wat is wadlopen eigenlijk precies? Wadlopen wordt ons aangeboden door de natuur! Doordat de aantrekkingskracht van de maan op de aarde wordt het op onze planeet 2x per dag eb en vloed. Eb betekent dat het water wegtrekt, en is het dus laagwater, met vloed komt het water weer op. Je kan wadlopen wanneer het laag water is. Iedere dag zijn de laagwaterstanden op een ander tijdstip. Zo kan de ene dag het wadlopen om 6 uur in de ochtend zijn en een week later om 17.00 in de middag! Met wadlopen ga je dus over de Waddenzee lopen en heeft de natuur het helemaal voor het zeggen. Dit maakt het zeer bijzonder en spannend.

Wilt u meer informatie over de ervaring Wadlopen? Stichting Wadloopcentrum Pieterburen is op zaterdag 02 mei ook aanwezig met een stand tijdens de Dag van de Garnaal op Lauwersoog.

www.wadlopen.com

European_UnionDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share