Volop activiteiten in zomervakantie in NP Lauwersmeer

LAUWERSOOG – In de zomervakantie valt er weer van alles te beleven in Nationaal Park Lauwersmeer. Het activiteitencentrum is vanaf zaterdag 5 juli elke dag (maandags gesloten) geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Elke dag organiseert Staatsbosbeheer excursies en activiteiten voor jong en oud! Het totale activiteitenoverzicht is te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/lauwersmeer onder het kopje activiteiten. Bijvoorbeeld deze leuke activiteiten speciaal voor kinderen:

Bloemenspeurtocht voor kinderen
Omdat de bloemen en planten volop staan te bloeien in het Lauwersmeergebied wordt er elke dinsdag een bloemenspeurtocht georganiseerd voor kinderen, maar het kan ook leuk zijn voor volwassenen. Kun jij aan de hand van een speurboekje alle bloemen en planten vinden? Deze middag begint om 14:00 uur en duurt tot 16:00 uur. De kosten zijn € 3,00 per kind. Tip: Neem je fotocamera mee!

Uiltjes kleien
Een uil is een bijzondere vogel. Hij jaagt s ’nachts en overdag zien we ze bijna nooit. De uil is een roofvogel en heeft daarom goede ogen, scherpe klauwen en een sterke snavel. Elke donderdagmiddag kun je zelf een uiltje kleien. Deze middag begint om 13:00 uur, je kan inlopen tot 16:00 uur. De kosten zijn € 2,50 per kind.

Huttenbouwbos
Wanneer het activiteitencentrum is geopend, brandt buiten het kampvuur. Iedereen is welkom! Voor informatie over het NP Lauwersmeer, om lekker even te picknicken of om te starten met een stevige wandeling. Kinderen kunnen spelen in het huttenbouwbos of waterdiertjes vangen in de poel.

Share