Visafslag Lauwersoog: Doe ervaring op in de mijnzaal

20140612 JB Lauwersoog 086LAUWERSOOG – Lauwersoog is de meest noordelijk gelegen visserijhaven van Nederland. Door deze gunstige ligging ten opzichte van de noordelijke visgronden, de Deense kust en de Duitse Bocht is Lauwersoog al decennia lang in trek bij de vissers die hier hun netten uitzetten. Visafslag Lauwersoog BV levert een snelle en optimale verwerking van de aangeboden vis. Met een administratief systeem dat gekoppeld is aan een hypermoderne digitale veilingklok, die de handelaren in staat stelt om snel en adequaat op het aanbod te reageren.

De digitale veilingklok hangt in de zogenaamde “Mijnzaal”. Die heet naar het mijnen, het ‘mijn’ roepen van de kopers, zoals dit vroeger ging. Tegenwoordig gebeurt het mijnen met een simpele druk op de knop. Alles is tegenwoordig tot in details bekend, geregistreerd en direct op het scherm te zien: waar de vissersschepen zich bevinden, de precieze coördinaten van de visgrond, welke soort vissen, hoeveel, de kwaliteit, hoe lang de vis onderweg is naar de veiling enzovoort. Net zo als vroeger is het nog steeds een geweldig spannend spel. Het moment suprême: Wie drukt als eerste op de knop? Als een koper als eerste drukt, stopt de klok en is de partij voor hem!

Dag van de Garnaal
20140614 JB Opening Waddenkwartier 054Zaterdag 02 mei is de mijnzaal van Visafslag Lauwersoog geopend voor publiek. Elk heel uur zal de klok draaien en kan u het “mijnen” zelf ervaren. U neemt plaats al koper en kan echt een portie garnalen of vis kopen. Maar wacht niet te lang, als iemand u voor is, gaat de verse vis aan uw neus voorbij!

De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 02 mei 20915, van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share