Verse vis verkoop bij Sterkenburg

20140612 JB Lauwersoog 085LAUWERSOOG – Sinds 1975 is Vishandel Sterkenburg gevestigd aan de visserij haven te Lauwersoog. Door een felle brand op 10 september vorig jaar werd het bedrijfspand van de familie Sterkenburg voor een groot gedeelte verwoest en kon de dag van de garnaal vorig jaar niet meer doorgaan. De gevolgen van de brand zijn nog steeds zichtbaar, maar de wederopbouw is inmiddels gestart. Naar verwachting zal de heropening plaats vinden halfweg juli 2015.

Helaas is dus de winkel en het restaurant van Sterkenburg Vis nog niet geopend tijdens de Dag van de Garnaal. Maar natuurlijk is Sterkenburg Vis aanwezig op de Dag van de Garnaal. Op zaterdag 02 mei wordt een complete verse vismarkt ingericht op het parkeerterrein voor hun in aanbouw zijnde pand. De verse vis bij Sterkenburg wordt dagelijks ingekocht op de afslag. Vers is dan ook echt vers!

zal 050Op de Dag van de Garnaal zijn er diverse stands rond Sterkenburg Vis. U kunt hier terecht voor verse vis, kibbeling, haring en overheerlijke vlam zalm! Daarnaast schuift bakker en slager van der Bijl uit Kollum aan bij Sterkenburg Vis met banket en vlees gerechten. Kom langs en geniet van al het lekkers wat de Wadden- en Noordzee heeft te bieden. Sterkenburg Vis: Voor al het goede uit de zee!

De Dag van de Garnaal is op 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met ruim tienduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland!

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share