Vaar mee op de ZK4

ZK4-VisserijmuseumLAUWERSOOG – Even de frisse zeelucht op snuiven, zeehonden spotten en volop genieten van werelderfgoed Waddenzee! Het kan allemaal op het museumschip ZK4 Albatros tijdens de Dag van de Garnaal op de haven van Lauwersoog. De ZK4 maakt op zaterdag 02 mei 2015 de hele dag rondvaarten op de Waddenzee. Onder leiding van schipper Eppo Lukkien en bemanning maakt u een nostalgische vaart en waant u zich weer even in de jaren 50/60.

Het museumschip ZK 4 Albatros is in 1921 gebouwd als beurtschip, maar werd na de Tweede Wereldoorlog overbodig door de toename van het vrachtvervoer over de weg. In 1948 kwam het schip in handen van de Zoutkamper visser Georgius Brian, die het ombouwde tot vissersschip. Met registratienummer ZK 4 op de boeg viste hij ermee tot de afsluiting van de Lauwerzee in 1969. In 2002 is het schip in bruikleen gegeven aan het Visserijmuseum Zoutkamp met als doel een uniek stuk Zoutkamper geschiedenis voor het nageslacht te bewaren.

De Dag van de Garnaal is op 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur op de haven van Lauwersoog. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland, ook voor kinderen!

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share