TREKfestival wakkert reislust en eetlust aan

Poster TrekFestivalLAUWERSMEER – TREKfestival wakkert reislust en eetlust aan Nieuw festival rondom Nationaal Park Lauwersmeer Van 27 tot en met 29 maart vindt rondom het Nationaal Park Lauwersmeer de eerste editie van het TREKfestival plaats. Op 30 plekken zetten kleine toeristische ondernemers hun deuren open. In de deelnemende havens, musea, campings, Bed&Breakfast locaties en restaurants worden festivalbezoekers getrakteerd op theater, muziek, kunst, eten en meer. Met een oppervlakte van maar liefst 625 km² is dit meerdaagse festival de grootste ‘TREK eropuit markt’ van Nederland.

Het TREKfestival brengt een ode aan de trekvogel die met duizenden tegelijk het Lauwersmeergebied bezoekt. Maar gaat ook over lekkere trek en over trekken in de zin van reizen. Tijdens het TREKfestival doorkruis je een weekend lang het mooiste natuurgebied van Nederland. Van pleisterplaats naar pleisterplaats, van voorstelling naar voorstelling, van hoogtepunt naar hoogtepunt. De organisatie van de 30 deelnemende locaties is in handen van 30 kleine ondernemers in het gebied.

Een greep uit het aanbod: In Zoutkamp laat reizigerscollectief Zwerflust festivalbezoekers meesmullen van hun reisverhalen en –ervaringen over de hele wereld. Grenzeloos zeilen en op zoek naar gesprekken met diepgang? Vaar mee met ‘PartYcipatieschip De Groene Eenvoud’. Leer vogels ‘ringen’ bij de Bosschuur van Staatsbosbeheer in Lauwersoog. ’t Ailand op Lauwersoog geeft een workshop ‘vis fileren’. En er is meer, veel meer: van muziek tot verhalenvertellers. Van dans, films, workshops tot cabaret en eten… de lekkere Trek Foodtrucks staan bij ‘Natuurlijk Kollumeroord‘, een groot Foodplein met duurzame en biologische etenswaren en/of streekproducten. Voor het volledige programma en het aanmelden voor vaartochten kijk op www.trekfestival.nl
.
Een schoon Nationaal Park! De vissermanschouw De Raaf, die tijdens TREK als festivalschip fungeert, zet op zondag koers naar het ‘Rif’, waar de achtkoppige bemanning een opruimactie houdt. Zo levert het rijke en smaakvolle programma van TREK behalve onvergetelijke momenten, ook een schone en mooie broedplaats voor de trekvogels op. Ook festivalbezoekers krijgen de kans om deze unieke boottocht mee te maken. Onder bezitters van een festivalticket worden drie tochtjes verloot. Ook trek in TREK? Kaarten zijn online te bestellen via www.trekfestival.nl. In de voorverkoop betalen volwassenen € 12,50 voor een gewone passepartout. Een passepartout PLUS, incl. de openingsact King of the Meadows van Sytze Pruiksma en Theunis Piersma kost € 15,- Aan de kassa kost een passepartout € 15. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang.

Share