Stichting Promotie Lauwersoog: “Bedankt!”

20140826 JB Dag van de Garnaal 069LAUWERSOOG – Op woensdag 10 september werd de kleine gemeenschap van Lauwersoog opgeschrikt door een grote brand in Vishandel Sterkenburg. Hierbij ging voor een groot deel het pand verloren. Een ramp met verstrekkende gevolgen. Zo zou op 13 september de Dag van de Garnaal worden gehouden, maar kon deze door de gevolgen van de brand niet meer door gaan. Op dit evenement werd ongeveer 30.000 bezoekers verwacht en zouden ruim 300 vrijwilligers actief zijn.

De Dag van de Garnaal wordt georganiseerd door Stichting Promotie Lauwersoog. Op de dag van de brand werd de omvang van de ramp meteen goed duidelijk. Met pijn in het hart werd daarom door de stichting gelijk unaniem besloten de festiviteiten uit te stellen. “De afgelopen maanden zijn we als stichting zeer intensief bezig geweest met de organisatie, we waren er helemaal klaar voor”, zo zegt voorzitter Wim Woudstra. “Door de brand waren wij niet meer in staat om in de haven dit feest te vieren, maar ook buiten alle emotie om, was dit gewoon weg niet meer mogelijk”.

De familie Sterkenburg en Stichting Promotie Lauwersoog hebben ontzettend veel steunbetuigingen mogen ontvangen. Talloze mailtjes, kaarten en zelfs bloemen hebben we in ontvangst mogen nemen. Namens deze weg willen we dan ook iedereen dank zeggen aan iedereen die ons de afgelopen tijd steunde. De vele steunbetuigingen hebben ons diep geraakt.

De Dag van de Garnaal wordt nu gehouden op zaterdag 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur. Bijna alle standhouders en vrijwilligers, welke we hebben moeten afzeggen, hebben aangegeven ook op 02 mei 2015 weer klaar te staan in de haven van Lauwersoog. Maar ook hebben we spontane aanmeldingen er bij gekregen, zo zal nu ook Defensie aanwezig zijn met een grote stand.

Kijk voor het complete programma op www.promotielauwersoog.nl

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share