Sleepboot Willem: Tachtig jaar maritieme historie

20140717 Jb Varen met Martin Nuver 010LAUWERSOOG – Overnachten op een echte, oude sleepboot. Dat is ook voor landrotten en hele belevenis. Het kan in het oude vissersplaatsje Zoutkamp, want daar ligt de sleepboot Willem aan het Reitdiep afgemeerd, te wachten op jou en je partner. Sleepboot Willem is in 1930 gebouwd en straalt nog helemaal die oude nautische sfeer uit. Authentieke details zijn er te over en alleen dat al maakt het verblijf op de Willem meer dan de moeite waard. Hoe gaaf is het dan dat je met twee personen op de boot kunt overnachten?!

Zaterdag 02 mei 2015 tijdens de Dag van de Garnaal ligt Sleepboot Willem in de haven van Lauwersoog en heeft de deuren open voor publiek. Eigenaar Jan Landman geeft u graag een rondleiding om alles zo goed te kunnen bekijken en ervaren. Van stuurhut tot machinekamer, geniet van meer dan tachtig jaar maritieme historie!

20140712 JB Sleepboot Willem 064De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 02 mei, vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, reuzenrad, Verse vis, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

20140712 JB Sleepboot Willem 004

 

Share