Schoonmaakactie in Nationaal Park Lauwersmeer

20140525-Opendag-Nat-Park-Lauwersoog026

LAUWERSOOG – Op zaterdag 14 maart organiseren Staatsbosbeheer en IVN i.s.m. Restaurette Schierzicht en de gemeente Dongeradeel een grote schoonmaakactie in het Nationaal Park Lauwersmeer. Ieder jaar komt er veel zwerfvuil in het Lauwersmeergebied terecht. Los van het feit dat dit geen gezicht is, kan het zwerfvuil ook gevaarlijk zijn, met name voor dieren. Niet alleen in het Lauwersmeer, maar uiteindelijk ook in de wereldzeeën.

Door het hele gebied zal zwerfvuil opgeruimd worden door vrijwilligers, ook op plekken die normaal gesproken voor het publiek afgesloten zijn. Voor deze klus zijn veel mensen nodig. Uiteraard zal er voldoende materiaal aanwezig zijn om plezierig en veilig te kunnen werken. Iedereen die het gebied een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Praktische informatie:
Zaterdag 14 maart van 9.00 tot ca. 15.00 uur. Activiteitencentrum De Bosschuur, De Rug 1, 9976 VT Lauwersoog. Gaarne vooraf aanmelden bij Staatsbosbeheer Lauwersmeer, M: 06-51230923 of E: r.jong@staatsbosbeheer.nl

Deelnemers dienen zelf voor water- en winddichte kleding en schoeisel (laarzen zijn erg handig!) en een lunch te zorgen. De organisatie zorgt voor koffie/thee met koek aan het begin van de dag. Na afloop staat de welverdiende soep klaar.

 

Share