Open Huis bij Vishandel Sterkenburg op 26 september

20150820 JB Sterkenburg vis_14LAUWERSOOG – Op zaterdag 26 september 2015 van 11.00 tot 16.00 uur is het “Open Huis” bij Vishandel Sterkenburg op de haven van Lauwersoog. Rina en Koert Sterkenburg heten u van harte welkom om een kijkje te komen nemen achter de schermen. De keuken, de visverwerking, de viswinkel en het restaurant kan worden bezichtigd. Na de verwoestende brand in 2014 is het bedrijf bijna geheel vernieuwd. Nu alles is hersteld, is iedereen welkom voor een rondleiding in de nieuwe en modern ingerichte bedrijfsruimtes.

Tijdens deze Open Huis zijn er tevens diverse activiteiten. Zo demonstreren de vrijwilligers van het Visserijmuseum uit Zoutkamp het garnalenpellen en u kunt genieten van optredens van shantykoor Schiermonnikoog. Daarnaast kunt u genieten van vishapjes klaar gemaakt door een kok en speciaal klaargemaakte vlamzalm. Ook is visser Jaap Vegter aanwezig om u te laten proeven van verse oesters en kokkels. Natuurlijk kunt u ook profiteren van diverse aanbieden bij Sterkenburg vis.

Bij elke bestelling ontvangt u een bon om gratis een korte rondvaart te maken op de Waddenzee. Hiervoor kunt u deze dag aan boord stappen op de De Gebr. Luden en de sloep zk 31 Neptunus, van Visserijmuseum Zoutkamp. Voor de kinderen is er een groot springkussen.

Sinds 1975 is Vishandel Sterkenburg gevestigd aan de visserij haven te Lauwersoog. Door een felle brand op 10 september vorig jaar werd het bedrijfspand van de familie Sterkenburg voor een groot gedeelte verwoest. “Deze moeilijke periode sluiten we af en samen met ons personeel kijken we weer naar de toekomst”, zo zegt Rina Sterkenburg. “We zijn dan ook bijzonder trots om deze Open Huis te organiseren en iedereen weer welkom te mogen heten”.

© Foto: Jan Beets / Fotobeets.nl 

Share