Oorzaak brand Sterkenburg Vis onbekend

20140910 JB Brand Sterkenburg Vis 075LAUWERSOOG – De technische recherche van de politie heeft het onderzoek van de brand in Vishandel Sterkenburg op Lauwersoog afgerond. De exacte oorzaak is niet meer te achterhalen. De brand was ontstaan in het oude gedeelte van het bedrijf, waar ook de visverwerking plaats vond. Bij de grote brand liep de temperatuur in het pand op tot zo’n 1200 graden. Om de brand goed te bestrijden was het nodig om een kraan in te zetten, om zodoende muren weg te breken. Mede hierdoor is het niet meer te achterhalen hoe de brand kon ontstaan.

Woensdagochtend 10 september rond 10.00 uur werd Lauwersog opgeschrikt door een brand bij vishandel Sterkenburg in de haven. Toen de eerste blusvoertuigen ter plaatste kwamen stond het deel van de visverwerking in brand. De brandweer heeft geprobeerd de brand te beperken tot het deel van de visverwerking en het restaurant, dat nog maar enkele jaren oud was, te behouden. De brand sloeg echter deels door richting het restaurant. De brandhaard bleek moeilijke te lokaliseren en bestrijden.

De schade aan het pand is enorm. Het achterste gedeelte brandde volledig uit, het restaurant is overeind gebleven, maar liep zeer zeel rook- en waterschade op.

Bron: Westnieuws.nl  

Share