LAUWERSOOG – Op zaterdag 02 mei wordt op Lauwersoog weer de Dag van de Garnaal gehouden. Een dag vol met activiteiten en demonstraties in en op de haven! Ook het Waddenkwartier doet mee! Het Waddenkwartier op de haven van Lauwersoog is de uitgelezen plek om even de drukte in de haven te ontlopen.
Het Waddenkwartier is een nieuwe plek voor liefhebbers van het Wad en het Lauwersmeer. Tijdens Het TREKfestival van 27 tot en met 29 maart rond het Lauwersmeer doet het Waddenkwartier op Lauwersoog mee. Het plan is een reuze garnaal te plaatsen. Deze garnaal wordt gemaakt van zwerfafval door kunstenares Maria Kooijk. Hiermee wordt gelijk de aandacht gevraagd voor een schone leefomgeving en een beter milieu. Daarnaast is er tweede paasdag een “lammetjesdag”. Schapen met hun pasgeboren lammeren, die normaal op de zeedijk grazen, lopen op het Waddenkwartier en je kan met ze op de foto.
Op de dag van de Garnaal zal het Waddenkwartier de sfeer uitademen van een heus openluchtfestival. Zo worden er diverse lounge terrassen gemaakt. Een DJ zal een perfecte lounge sfeer verzorgen, waarbij de muziek niet op de voorgrond hoeft te treden. Lekker genieten van een drankje bij de grote bar, of eet een hapje mee van de barbecue! Verder is het informatiepaviljoen (HIP) geopend, met film, beeld en geluid over dit uitzonderlijke gebied en de activiteiten in de omgeving. In de Visserijloods is alles te vinden over duurzaam vissen op het wad en kan je mee op een excursie naar de fuik.
De Dag van de Garnaal is op zaterdag 02 mei 2015 van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op zaterdag op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud.
De Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.