Kom genieten van pure biologische mosselen

Vrienden van de mossel (2)LAUWERSOOG – De mossel is een belangrijk product uit de schelpdierteelt. Wereldwijd worden er jaarlijks circa 700 miljoen kilo mosselen geproduceerd, waarvan ongeveer 57 miljoen kilo in Nederland. De meeste mosselen zijn bestemd voor de versmarkt. Het grootste deel wordt geëxporteerd naar België en Frankrijk.

Bent u een liefhebber van mosselen? Kom dan op zaterdag 02 mei 2015 naar de Dag van de Garnaal in en rond de visafslag in de buitenhaven van Lauwersoog. Van 10.00 tot 17.00 uur is de stand van “De vrienden van de Mossel” aanwezig. Maar ook als u (nog) geen liefhebber bent, kom dan gerust langs! Er zijn zo veel redenen om van mosselen te houden.

In de stand worden recepten verstrekt, kan iedereen een paar mosseltjes proeven en worden al uw vragen over mosselen beantwoord. Kom genieten van pure mosselen, biologische natuurproduct van de (zee)bodem.

Meer informatie op www.mosselen.nl

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Vrienden van de mossel

Share