KNRM Lauwersoog verwacht drukste Reddingsbootdag ooit

20150121 JB Stichting Promotie Lauwersoog - KNRMLAUWERSOOG – Dit jaar wordt de drukste landelijke Reddingsbootdag verwacht in Lauwersoog. Op 02 mei 2015 valt dit namelijk samen met de Dag van de Garnaal, beide gehouden in de haven van Lauwersoog. Deze dag worden zo’n 30 duizend bezoekers verwacht op Lauwersoog. De reddingsdienst pakt groots uit en is aanwezig met diverse reddingsboten. Afgelopen week vond het eerste overleg plaats tussen de KNRM Lauwersoog en Stichting Promotie Lauwersoog.

Foto eigendom KNRM_DSC7900De Annie Jacoba Visser en de Palace Noordwijk varen van 10.00 tot 17.00 uur vanaf de steiger bij het KNRM reddingsstation en zijn uitsluitend toegankelijk voor bestaande en nieuwe donateurs. Het KNRM gebouw is niet open voor publiek. Aan de steiger in de haven van Lauwersoog liggen de voormalige reddingsboten zoals de Insulinde, Suzanna en de Dr. Ir. S.L. Louwes. Deze boten zijn voor iedereen toegankelijk en maken de hele dag rondvaarten op de Waddenzee. Per keer mogen er twaalf gasten aanboord en het gebruik van zwemvest is verplicht.

20100817 knrm sar 052Naast het bezichtigen van de reddingsboten en de rondvaarten worden er ook een aantal demonstraties gegeven in de haven. De exacte invulling is nog niet bekend, maar u kan denken aan een redding als iemand overboord is geslagen, manoeuvreren, slepen enz. Ook wordt geprobeerd om een nieuwe Search and Rescue helikopter voor een demonstratie naar de haven toe te halen. Tevens is de KNRM aanwezig met een stand voor promotie en uitleg.

De Landelijke Reddingsbootdag: De dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM, een belevenis voor jong en oud. Kortom: Een dag om niet te missen! De vrijwilligers van station Lauwersoog verwelkomen u van harte op zaterdag 02 mei 2015 van 10.00 – 17.00 uur in de haven van Lauwersoog.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share