Kinderen bouwen waterspeeltuin in Lauwersoog

lauwersomLAUWERSOOG – De belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd, Lauwersom, begint met: SPELEN! Tegenover het parkeerterrein bij het Booze Wijf en vlak bij de stranden laat gemeente De Marne een waterspeeltuin bouwen. Woensdagmiddag bouwden er ruim 20 schoolkinderen uit de omgeving mee.

Er komt een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. De speeltuin is straks geschikt voor kinderen van alle leeftijden. De kinderen die mee hielpen met bouwen komen uit Lauwersoog, Zoutkamp en Anjum (groep 5 en 6 van de basisschool). Ook wethouder Van Gelder heeft mee geholpen met de aanleg. De feestelijke opening van de waterspeeltuin is op woensdagmiddag 8 april.

Lauwersom
De gemeente is gestart met de uitvoering van het project Lauwersom, om wandel- en fietspaden op Lauwersoog veilig en aantrekkelijk te maken. Daarnaast treft de provincie ook verkeersmaatregelen aan de N361. Jaarlijks komen ongeveer een miljoen mensen naar Lauwersoog. Het verblijf duurt relatief kort en de bestedingen zijn laag. Bezoekers geven aan dat ze toeristische sfeer en een duidelijke inrichting van het gebied missen. Ook bewoners missen de verbinding vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven. Met de bouw van de waterspeeltuin is een start gemaakt in de uitvoering van het project. Komende tijd zal het vervolg van de route ook gerealiseerd worden, zo komt er een vlonderpad, veilige oversteken, zitjes en uitzichtpunten langs de route naar de haven. Het project Lauwersom wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen en het Waddenfonds.

© Foto’s: Kiki de Graaf

CA91LCqWAAAuoGP CA91LCxWsAEBGVn CA91LDEWYAAyvZi

Share