Kerstconcert in Oosterkerk Kollum

ZKL OC 3KOLLUM – Op zaterdag 13 december 2014 komt zilt en zout samen in een gezamenlijk kerstconcert in de Oosterkerk in Kollum. Het concert wordt verzorgd door Zeemanskoor Lauwersoog en Gospelkoor Our Choice uit Lauwersoog. Aanvang 19.30 uur. De entree is gratis, wel is er een collecte. De opbrengst hiervan is ten bate van World Servants.

Gospelkoor Our Choice
Gospelkoor-Our-Choice-LauwersoogGospelkoor Our Choice uit Lauwersoog is opgericht in 2003 en bestaat uit zo´n 45 zingende leden. Het koor wordt muzikaal begeleid door Auke Struiksma op piano, Cris Dijkstra op drums en Geertje Postma op Sax. Het geheel staat onder leiding van Jannie Struiksma en zij dirigeert niet alleen maar begeleidt ook nog regelmatig op gitaar. Door middel van liederen, o.a. black gospel, Nederlands-en Engelstalig, opwekking, probeert het koor zingend en spelend het evangelie te brengen.

Zeemanskoor Lauwersoog
lauwersmeer 40 133Het Zeemanskoor Lauwersoog is ontstaan uit een spontane samenzang van de mannelijke bevolking aldaar ter ere van het 25 jarig bestaan van de afsluiting van de Lauwerszee. (Afgesloten op 23 mei 1969). In de loop der jaren is het koor uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met ongeveer 35 leden. De meeste muziek en teksten werden gecomponeerd en geschreven door dirigenten, accordeonisten en leden. Dit is tevens het unieke van dit koor en daardoor onderscheidt het zich van alle shanty- en zeemanskoren in de wijde omgeving.

  • Wat: Kerstconcert
  • Wie: Gospelkoor Our Choice & Zeemanskoor Lauwersoog
  • Waar: Oosterkerk Oostenburgstraat 1 Kollum
  • Aanvang 19.30 uur
Share