Informatieavond nieuwe wandel- en fietsroute Lauwersom

20140612 JB Lauwersoog 080LAUWERSOOG – De gemeente De Marne en provincie Groningen organiseren dinsdag 18 november 2014 een informatieavond over het nieuwe wandel- en fietsroute Lauwersom – provinciale weg Lauwersoog (N361). Deze avond is bedoeld voor bewoners en ondernemers van Lauwersoog.

Lauwersoog heeft een bijzondere ligging: op de grens van zout en zoet water, tussen de natuurgebieden het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. Het ligt tussen toeristische trekpleisters langs de Waddenkust, waartoe onder andere Dokkum, Zoutkamp en Pieterburen behoren. De provincie Groningen en gemeente De Marne creëren samen met particuliere ondernemers en de visserij van Lauwersoog een duurzame, toekomstgerichte vissershaven en een aantrekkelijke plek voor toeristen.

Het is de bedoeling om het water in Lauwersoog meer beleefbaar te maken. Door de aanleg van het Lauwersom (wandel/fietsnetwerk) wordt een gang door het gebied een kleine ontdekkingstocht. Via verschillende routes kunnen allerlei mooie plekken in de omgeving worden bezocht. Bezoekers komen zo in aanraking met de visserij, het wad, het landschap en de cultuurhistorie in en rond Lauwersoog.

Gemeente De Marne en de provincie Groningen nodigen u van harte uit.

Share