Hoogwater veroorzaakt geen grote problemen

20141022 JB Hoogwater 031LAUWERSOOG – Woensdagmorgen heeft het hoge waterpeil van de Waddenzee niet voor grote problemen gezorgd. Rond 08.00 uur stroomde het zeewater over de kade in de haven van Lauwersoog, maar bedrijven waren goed voorbereid. Zandzakken zorgden dat het water buiten bleef. Waterstand Lauwersoog was op het hoogtepunt NAP +3.35 meter, dit is volgens verwachting. Na 10.00 uur daalde het water weer in Lauwersoog.

20141022 JB Hoogwater 044De Visafslag Lauwersoog overstroomde wel, er kwam tot ongeveer 30 centimeter water op de hele vloer te staan. Ook hier was op gerekend en vooraf was alles al hogerop gezet, waardoor er nagenoeg geen schade ontstond. De brandweer van Zoutkamp heeft geassisteerd met het weg pompen van het water. Hierna konden de hallen worden schoon gemaakt. Aanvoer van vis en garnalen was er niet, de vissers waren binnen gebleven door het stormachtige weer.

Rijkswaterstaat kon rond 12.15 uur de dijkbewaking in fases vanaf Lauwersoog richting Delfzijl afronden. Bij laag water doet het waterschap nog een na-inspectie van de zeedijk. Ook ruimen dijkploegen de aangespoelde troep op. Bij Bokum (Kloosterburen) was een huiler (zeehond) aangespoeld door het stormachtige weer. De Zeehondencrèche heeft de zeehond opgehaald. De veerdienst naar van en naar Schiermonnikoog is woensdagmiddag weer hervat.

© Meer foto’s & video op www.westnieuws.nl 

Share