Historische reddingboot Gebroeders Luden helpt Engels zeiljacht

LAUWERSOOG – Tijdens de vaartochten op het Lauwersmeer is de oude reddingboot van Lauwersoog nog een keer in actie gekomen. Net na het vertrek vanaf het oude KNRM Station Oostmahorn werd er een oproep gedaan op de marifoon voor een zeiljacht dat bij de DD6 aan de grond zou zitten. De bemanning van de Gebroeders Luden nam contact op en meldde dat het dicht in de buurt zat. Waarop het richting Dokkumerdiep voer. Het engelse zeiljacht Memory zat aan de grond, net naast het vaarwater richting Ezumazijl. Er werd verbinding gemaakt en even later was het zeiljacht weer los.

Nadat de bemanning gecheckt had of verder alles in orde was vervolgde de Engelsman nu zijn weg richting Oostmahorn in plaats van Ezumazijl. De Gebroeders Luden ging weer verder met de geplande vaartocht. Voor de duitse gasten was dit een extra bonus. De schipper van het zeiljacht kwam nogmaals langsvaren en bedankte nogmaals de bemanning van de oude reddingboot met een stevige Thank You Very Much!

Tijdstip: 13:10 uur
Wind: West Noordwest 6

Meer informatie over de reddingboot Gebroeders Luden is te vinden op www.gebroeders-luden.nl. Of volg ons op twitter, facebook en Instagram.

 

Share