Het kabouterpad van Staatsbosbeheer

20110611-bosschuur-lauwersoog-007LAUWERSOOG – Vanaf dinsdag 5 mei is het nieuwste kabouterpad geopend bij Staatsbosbeheer in Nationaal Park Lauwersmeer. Kinderen kunnen, vermomd als kabouter, op zoek naar echte kabouters! Je hoeft geen kind te zijn om in kabouters te geloven. Ook de boswachters van Staatsbosbeheer ontdekken regelmatig sporen in het bos waarvan ze vermoeden dat ze van kabouters zijn. Maar ze weten het niet zeker. Daarom hebben ze bij het activiteitencentrum van Staatsbosbeheer een Kabouterpad aangelegd. Speciaal voor kleuters. Want die maken de grootste kans om kabouters te spotten. Vermomd met rode muts en rode wangen volgen de kleuterkabouters de gekleurde kabouterpaaltjes en doen daarbij de zes kabouteropdrachten. Die opdrachten zijn in elk seizoen anders! Net als het gebied. Zo blijf je speuren naar kaboutersporen.

Openingsactie
Bij de officiële opening op dinsdag 5 mei mogen alle kinderen tussen 11:00 en 12:00 uur gratis deelnemen aan het kabouterpad (er wordt wel een borg gevraagd van € 10,00).

Naar buiten
Staatsbosbeheer heeft in het hele land kabouterpaden en nu ook bij het Activiteitencentrum in NP Lauwersmeer. Het Activiteitencentrum is het ideale start- en eindpunt van een leuke dag in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Of je nu een excursie met de boswachter wilt doen, naar roofvogels speuren, of gewoon een lange wandeling wilt maken. Je vindt er ook informatie over het gebied, routes en activiteiten. Na je bezoek aan het gebied kom je weer terug voor een welverdiend kopje koffie of thee.

Het Kabouterpad is te huur bij Staatsbosbeheer Lauwersmeer, de Rug 1, 9976 VT Lauwersoog. Deelname kost € 5,- per kind en € 10,- borg. Dit is inclusief een koekje, sapje en een verrassing. Reserveren is niet nodig, behalve bij grote groepen zoals scholen of BSO’s. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/lauwersmeer

Share