Grote foto expositie op de Dag van de Garnaal

LAUWERSOOG – Op Lauwersoog vind zaterdag 11 mei 2019 wederom de Dag van de Garnaal plaats. Deze editie wordt wel heel speciaal. Lauwersoog bestaat namelijk in het voorjaar van 2019 exact 50 jaar. Reden genoeg voor Stichting Promotie Lauwersoog om extra uit te pakken. Zo is er naast alle activiteiten ook een grote foto expositie met als thema “50 jaar Lauwersmeer”.

De aanleg van de dijk, haven en sluizen in 1969 heeft nog al wat impact gehad op de regio. Zo moest noodgedwongen de visserijhaven uit Zoutkamp verhuizen en werd de Lauwerszee ingeruild voor het Lauwersmeer. Een oproep naar oude foto’s van het Lauwersmeer leverde overweldigend veel reacties op. Van de duizenden ingezonden foto’s heeft Stichting Promotie Lauwersoog een bijzondere selectie gemaakt, welke op de Dag van de Garnaal worden getoond.

De expositie vind plaats in de middenhal op de visafslag Lauwersoog. Bijna 30 vierkante meter expositieruimte zal een groot aantal nooit eerder vertoonde foto’s vertonen. Daarnaast waant u zich in de zelfde ruimte even helemaal terug in de tijd met een demonstratie garnalenpellers van Visserijmuseum Zoutkamp. Tevens is er een vistafel aanwezig met talloze vissoorten uit de Wadden- en Noordzee.

“De dag van de Garnaal” in de haven van Lauwersoog word gehouden op zaterdag 11 mei 2019 gelijktijdig met de reddingbootdag van de KNRM. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland.

© Foto’s: Harma Aling-Weites

Share