Gewonden na explosie aan boord van zandzuiger

20140714 JB Oefening 117LAUWERSOOG – De brandweer van Zoutkamp en Schiermonnikoog en de KNRM reddingsstations Lauwersoog en Schiermonnikoog hadden maandagavond de handen vol aan een ernstig incident op de Waddenzee. Net buiten de haven van Lauwersoog was aan boord van zandzuiger “Rouzand Express” een explosie geweest na werkzaamheden in het vooronder. Hierdoor ontstond brand aan boord en raakten meerdere opvarende gewond.

Gelukkig was dit alles in scene gezet voor een grote oefening met de brandweer en de KNRM. De brandweerkorpsen van veiligheidsregio Fryslan en Groningen kwamen beide tesamen bij het rampschip waarna de inzet in samenwerking met de KNRM moest worden voltooid. Aan boord bleken meerdere gewonden te zijn, er was een heftige brand in het vooronder, twee personen waren overboord geslagen en een slachtoffer brak zijn rug en kwam in de zandopslag terecht.

Voor de hulpdiensten de taak om alles zo snel en veilig mogelijk op te lossen, slachtoffers van boord te halen, de brand te blussen, en het schip veilig te stellen. Doel van de oefening was de samenwerking tussen de verschillende diensten op optimaal niveau te brengen en de communicatie soepel te laten verlopen. De oefening werd bijgewoond door de heer Erik van Zuidam, directeur Veiligheidsregio Groningen. De hulpdiensten kijken terug op een geslaagde en leerzame oefenavond.

Meer foto’s op www.westnieuws.nl  

Share