Feest in de haven van Lauwersoog!

20150501 JB Dag van de Garnaal Lauwersoog 047LAUWERSOOG – Zaterdagmiddag 16 juli zal gedeputeerde Henk Staghouwer van de Provincie Groningen omstreeks 16.30 uur in de haven van Lauwersoog de officiële ingebruikname van de gereconstrueerde haven van Lauwersoog verrichten. Dit zal geheel in ‘nautische sferen’ – in het bijzijn van diverse genodigden – onder wie vissers, vertegenwoordigers uit de toeristische sector, bedrijven uit de haven en diverse andere relaties – plaatsvinden. Tevens is het die middag feest in de haven van Lauwersoog vanwege de Colin Archer Memorial Race, een zee-zeilwedstrijd van Lauwersoog naar Larvik, Noorwegen, dat sinds 1980 eens in de twee jaar wordt georganiseerd.

In totaal is in de afgelopen maanden ca. € 4 miljoen geïnvesteerd in de infrastructuur van de haven van Lauwersoog, mede mogelijk gemaakt door een subsidie van ca. 3 miljoen euro van de Provincie Groningen. Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening B.V. uit Genemuiden heeft de werkzaamheden succesvol uitgevoerd.

Lang gekoesterde wens
Met de ‘nieuwe’ haven is een lang gekoesterde wens van de vissers in vervulling gegaan. De haven heeft een facelift ondergaan: de kade is met ruim 200 meter verlengd, er is een drijvende steiger aangelegd aan de strekdam en de nieuwe passantenhaven, met een ruimere doorvaart, is klaar. Er zijn afmeervakken aangelegd voor verschillende soorten schepen, waardoor er meer aanlegfaciliteiten voor het laden en lossen van goederen zijn gecreëerd.

Feest
Het is 16 juli feest in de haven van Lauwersoog! En dat zal de bezoeker ook zeker zo ervaren. Feestelijk uitgedoste schepen, vlaggen, muziek, straattheater, kinderactiviteiten, demonstraties en een heus ‘foodplein’ zorgen voor een feestelijke mix. De festiviteiten beginnen vanaf 15.30 uur.

Share