De (ex-Hr. Ms.) Sittard op de dag van de garnaal!

JDR_4553-Sittard-2008-1024x6811LAUWERSOOG – Op zaterdag 02 mei 2015 is (ex-Hr. Ms.) Sittard te bezichtigen in de haven van Lauwersoog tijdens de Dag van de Garnaal. De (ex-Hr. Ms.) Sittard is een oude mijnenveger van de marine uit de Dokkum klasse. Er kunnen ongeveer 45 mensen aan boord slapen. Aan boord zijn aparte verblijven. Het schip is nu het opleidingschip voor het Zeekadetkorps Harlingen. De kiellegging van het schip was op 24 maart 1955, de tewaterlating op 26 april 1956 in Hellevoetsluis en de indienststelling 19 december 1956. Bij haar uitdienststelling was de Sittard het laatste houten schip van de marine.

Als je het leuk vindt om je vrije tijd op en bij het water bezig te zijn, plezier te maken met kinderen van je eigen leeftijd en niet bang bent om af en toe een nat pak te krijgen, zit je bij het Zeekadetkorps Harlingen goed! Het korps is een maritieme jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 11 tot 18 jaar. Verder heb je natuurlijk een zwemdiploma nodig.

Sittard_M830Elke zaterdag komen de zeekadetten vanaf 13 uur tot ongeveer 17 uur samen. Als nieuwe zeekadet leer je wat je allemaal kan doen met een zeilboot, hoe je een rubberboot moet varen, wat roeien is en ga je mee met het korpsschip als we een vaardag of een kamp hebben. Je maakt veel nieuwe vrienden en leert met elkaar omgaan en samenwerken. Op het korpsschip leer je wat alles aan boord is het hoe het werkt.

Sittard_zoka2009Op zaterdag 02 mei ligt de (ex-Hr. Ms.) Sittard in de haven van Lauwersoog en kan worden bezichtigd. Ook zijn de leden van het Zeekadetkorps Harlingen aan boord om uw welkom te heten en vragen te beantwoorden. De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 02 mei 2015, van 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags.

De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, reuzenrad, Verse vis, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share