De Dag van de Garnaal: Voorbereidingen in volle gang!

20140526-JB-Stichting-Promotie-Lauwersoog-011LAUWERSOOG – Met enthousiasme is het bestuur van Stichting Promotie Lauwersoog weer druk bezig met de voorbereidingen van “De dag van de Garnaal” in de haven van Lauwersoog. Door omstandigheden kon deze dag vorig jaar niet doorgaan. Maandagavond heeft het bestuur een gesprek gehad met burgemeester Koos Wiersma en Wethouder Kor Berghuis van de gemeente De Marne. Eerder vond ook al een gesprek plaats met het gemeentebestuur van Dongeradeel. Alle partijen hebben de geschillen bijgelegd en kijken weer vol vertrouwen naar de toekomst.

De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 13 september, de opening van het nieuwe garnalenseizoen. De dag begint vanaf 10 uur ‘s ochtends en eindigt om 5 uur ’s middags. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival met o.a:

  • De Admiraliteitssjongers uit Dokkum
  • De Magellan Singers uit Delfzijl
  • Het Zeemanskoor Lauwersoog
  • Shantykoor “Aan lager Wal” Hurdegaryp

Zeelucht maakt hongerig. Fijnproevers kunnen op de Dag van de Garnaal dan ook te kust en te keur. Zo zijn er diverse garnalen- en mosselproeverijen. Wie liever een gerookte paling of forel wil wordt eveneens op zijn wenken bediend. Naast vele nautische activiteiten en visspecialiteiten zijn er demonstraties van oude ambachten. Er is volop live-muziek, terwijl voor de jeugd eveneens het nodige is te beleven. Tevens wordt er een groot symposium gehouden over de visserij. Genoeg gezelligheid voor de hele dag.

Kijk voor meer informatie op www.promotielauwersoog.nl of volg via twitter: @dagvandegarnaal

De Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

© Foto: Jan Beets 

Share