Brandweer, politie en douane op Dag van de Garnaal

LAUWERSOOG – Zaterdag 02 mei zullen een aantal hulpdiensten aanwezig zijn in de haven van Lauwersoog voor demonstraties en uitleg over hun werk. Aanwezig zijn de politie, brandweer Zoutkamp, KNRM, Douane en 112Groningen.nl.

20100509 121Brandweer Zoutkamp
Brandweer Zoutkamp komt met een complete tankautospuit naar de haven en geven gedurende de hele dag demonstraties. Met behulp van een sloopauto zal een verkeersongeval in scene worden gezet. De brandweer laat zien hoe een slachtoffer verantwoord uit een auto kan worden gehaald. Dit gaat met behulp van hydraulisch redgereedschap en verschillende technieken. Daarnaast is een stand aanwezig met informatie over rookmelders en brandpreventie.

Politie 
20100509 092De politie zal tijdens de dag van de Garnaal aanwezig zijn met de politieboot P44. Dit schip kan worden bezichtigd. Agenten van watertoezicht heten u van harte welkom en geven u graag informatie over hun werk. Daarnaast is op de haven ook een stand van de politie aanwezig met een politieauto en aanhanger met boot.

DSC07361KNRM
Ook dit jaar ontbreekt de KNRM Lauwersoog niet op de Dag van de Garnaal. De reddingsdienst is aanwezig met meerdere reddingboten waaronder de Palace Noordwijk en de Annie Jacoba Visser. De Dag van de Garnaal op 02 mei valt samen met de landelijke reddingbootdag. De nationale reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingwerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud.

Douane 
douaneschipDe douane is een overheidsdienst belast met de handhaving van de douanewetgeving in een land. Te denken valt hierbij aan het bestrijden van smokkel en het innen van invoerrechten. Op de dag van de Garnaal zal in de haven van Lauwersoog een douaneboot liggen. Ook dit schip is te bezichtigen. Douane beambten geven u graag een rondleiding en geven uitleg over hun werk op zee.

112groningen112Groningen.nl
Alweer 11 jaar lang bestaat de website 112groningen.nl en is een begrip geworden in heel Groningen en ver daar buiten. De site met calamiteiten uit de regio is een van de best bekeken sites uit de provincie Groningen. Dag en nacht staan 40 fotografen en 5 videografen klaar voor de site indien nodig. Gemiddeld word 112Groningen.nl tussen de 40 en 50 duizend unieke bezoekers per dag bezocht. Op zaterdag 02 mei komt 112groningen.nl naar de haven van Lauwersoog tijdens de dag van de Garnaal. Martin Nuver zal in zijn eigen stand u graag informeren over de activiteiten van de site. Ook wordt er van de populaire 112site diverse fotomateriaal getoond van het heden en verleden. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen achter de schermen van 112Groningen.nl

De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 02 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

Share