Brandweer Anjum en KNRM op de Dag van de Garnaal

20100509 095LAUWERSOOG – Zaterdag 06 mei zullen een aantal hulpdiensten aanwezig zijn in de haven van Lauwersoog voor demonstraties en uitleg over hun werk. Aanwezig is de brandweer uit Anjum en de KNRM Lauwersoog. 

Brandweer Anjum komt met een complete tankautospuit naar de haven en geven gedurende de hele dag demonstraties. Kinderen mogen zich zelf in een brandweertenue steken en met hydraulisch gereedschap oude fietsen kapot knippen. Daarnaast kunt u de spuitgasten alles vragen over hun werk, rookmelders en brandpreventie.

Foto eigendom KNRM_DSC7900Ook dit jaar ontbreekt de KNRM Lauwersoog niet op de Dag van de Garnaal. De reddingsdienst is aanwezig met meerdere reddingboten waaronder de Springbok en de Annie Jacoba Visser. De Dag van de Garnaal op 06 mei valt samen met de landelijke reddingbootdag. De nationale reddingbootdag is dé dag bij uitstek om actief kennis te maken met het reddingswerk op zee, de mensen die dit werk vrijwillig uitvoeren en het materieel van de KNRM. Reddingbootdag is een belevenis voor jong en oud.

20150502 JB Dag van de Garnaal 241De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 06 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met ruim dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

Share