112Groningen.nl op Dag van de Garnaal

112groningenLAUWERSOOG – Alweer 12 jaar lang bestaat de website 112groningen.nl en is een begrip geworden in heel Groningen en ver daar buiten. De site met calamiteiten uit de regio is een van de best bekeken site’s uit de provincie Groningen. Dag en nacht staan 40 fotografen en 5 videografen klaar voor de site indien nodig. De eigenaar, Martin Nuver, van de site zelf zit er fulltime op sinds 2008, maar in Juni 2003 begon het allemaal echt met de website 112Groningen.nl. Nu kijken tussen de 40 en 50.000 unieke bezoekers per dag de site.

Op zaterdag 02 mei 2015 komt 112groningen.nl naar de haven van Lauwersoog tijdens de dag van de Garnaal. Martin Nuver zal in zijn eigen stand u graag informeren over de activiteiten van de site. Ook wordt er van de populaire 112site diverse fotomateriaal getoond van het heden en verleden. Zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen achter de schermen van 112Groningen.nl

De Dag van de Garnaal wordt dit jaar gehouden op zaterdag 02 mei van 10.00 tot 17.00 uur. De Dag van de Garnaal is met dertigduizend bezoekers een topattractie in Noord Nederland. Tijdens de Dag van de Garnaal, die op het haventerrein en in de visafslag wordt gehouden zullen veel evenementen zijn voor jong en oud met o.a. een grote braderie, oude ambachten, varen met garnalenkotters en ook is er een Shantykorenfestival.

EDe Dag van de Garnaal is geselecteerd in het kader van het Nederlands Operationeel Programma “Perspectief voor een duurzame visserij”. Hierdoor wordt De Dag van de Garnaal mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie: “Europees Visserijfonds, investering in duurzame visserij”.

DSC_5928 DSC_5930

Share